Universumin mestareita

Masters of the Universe Classics ja yleisiä juttuja elämästäni

Elokuvalippu netistä ostokokemus (Bio Rex)

Posted by eurokolikko : 30.06.2009

Postausta päivitetty 30.6.2011

Päätin eilen käydä elokuvissa katsomassa elokuvan Transformers 2 ja ajattelin kokeilla kuinka elokuvalipun ostaminen netistä toimii. Elokuvateatteri, johon olin menossa kuuluu Bio Rex -ketjuun, joten suunnistin kyseisen teatteriketjun sivustolle. Lippua ostaakseen pitää olla rekisteröitynyt sivustolle (itselläni tämä vaihe oli jo suoritettuna).

Rekisteröitymisestä puheenollen, sivustolla on pienehkö bugi, joka näyttää syntymäajan päivän ainoastaan yksi numeroisena, jos olet syntynyt esimerkiksi 26. päivä, niin järjestelmä näyttää rekisteröitymistiedoissasi ainoastaan 6 ja jättää kymmenet pois (kuitenkin lomake antaa syöttää päivän kaksinumeroisena). En tiedä onko päivä Bio Rexin tietokannassa oikein ja tietojen hakuvaiheessa tapahtuu bugi vai onko kyse jostain muusta. Sivustolla ei missään myöskään ole sivuston ylläpidon yhteystietoja tai tapaa ottaa yhteyttä sivuston ylläpitoon, sillä olisin halunnut ilmoittaa tuosta edellä mainitusta bugista. Sivustolle toivoisin lisäksi lisättävän lippujen ostamiseen/varaamiseen liittyvää ohjeistusta. Itselleni IT-nörtille ohjeistuksen puute ei ollut mikään ongelma, mutta varmasti on ihmisiä, joille se on [Tämä bugi on nyttemmin korjattu].

Itse päätin kokeilla nimenomaan lipun ostamista, koska sivustolla on myös mahdollisuus varata lippu, josta en osaa sanoa paljoa, mutta luulisin, että varaamiseen pätevät samat säännöt kuin yleensä eli lippu on lunastetava viimeistään ehkä noin tuntia ennen esitystä tai varaus purkautuu. Jos olet rekisteröitynyt ja olet omissa tiedoissasi:

* klikkaa vasemmalla olevaa Bio Rex-kuvaa (vie sinut etusivulle)
* valitse haluamasi kaupunki ja päivämäärä
* Valitse haluamasi elokuvan esitysaika elokuvan alasvetovalikosta
* paina ”Osta liput” ja noudata ohjeita

Samassa paikassa, jossa ”Osta liput” sijaitsee on myös ”Varaa liput” -painike. Samassa paikassa näkyy haluamasi elokuvan esitysaika ja paikka, sekä kokonaispaikkojen ja vapaiden paikkojen lukumäärät. Myös lippujen hinnat näkyvät tässä näkymässä.

Lippujen ostossa voidaan valita, montako lippua halutaan ostaa ja ovatko ne normaalihintaisia vai esim. opiskelijalippuja. Eri ryhmiin kuuluvien lippujen määrät voidaan valita samalla kertaa.

Lisäksi pitää valita haluttu istumapaikka (salin istumapaikat näkyvät graafisena ruudulla). Istumapaikka luettelo päivittyy tietyn ajan välein.

Ostotapahtuman päättämiseen, ennen maksuvaihetta on 10 minuuttia (sivun oikeassa reunassa näkyy laskuri), maksamiseen aikaa on puoli tuntia.

Maksaa voi ainakin kotimaisten verkkopankkien kautta (en paljon ajatellut olisiko esim. luottokortti ollut mahdollinen).

Kun ostotapahtuma maksamisineen on valmis, sinulla on mahdollisuus tulostaa lippu ja kuitti, jotka näkyvä ruudulla pdf-tiedostolinkkeinä, jotka lähetetään myös rekisteröityessäsi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Itseäni hieman mietitytti, että mitenhän itse tulostettu lippu mahtaa kelvata ja lähinnä se, että tulostaako tulostimeni (mustesuihkutulostin) lipun viivakoodin tarpeeksi selkeästi, koska liput tarkastetaan lukemalla sen alalaidassa oleva viivakoodi. Ilokseni voin todeta, että tulostettu lippu toimi aivan kuten pitikin, joten tästä lähdi saatan elokuvalippuni ostaa kotona netin välityksellä, jolloin ei ole jonotusta, eikä lippujen ostoaikakaan taida olla sidottuna elokuvateatterin aukioloon, joten uskoisin, että lippuja voi ostaa vaikka keskellä yötä, jos siltä tuntuu.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: